Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podívej se do zrcadla. Co vidíš?

19. 7. 2014

 Vidím člověka. Vidím člověka, který se usmívá a užívá si života aj přes to, kolik šrámů a jizev má uvnitř sebe. Ty šrámy se zahojily. Většina lidí si myslí, že rány se zahojí časem. Blbost. Ránu si můžete vyléčit jen vy sami. Uvnitř. Když to všechno necháte jen na čase a nebudete jim věnovat pozornost, ano, můžete si myslet, že se časem zahojily. Ale není to pravda. Když si je nevyřešíte sami, můžou se kdykoliv otevřít a jak je známo, znovu otevřené jizvy taky není zrovna nejpříjemnější bolest.
Vidím člověka, kterej se dokázal za čtyři roky změnit. Nedá se říct, jestli k lepšímu nebo k horšímu, jen to je člověk, kterej už neleží tolik v knížkách, ale začal život žít v praxi. Začal trochu víc rozumět lidem - ikdyž nikdy lidi nepochopíme úplně, každej má v hlavě něco úplně jinýho. Je to člověk, kterej začíná alespoň trošku chápat, jak život a Vesmír funguje (ano, prosím, nevyvracejte mi to, je to boží pocit!).
Vidím člověka, kterému začalo zdravě růst sebevědomí. Už se nepodceňuje tolik, jako před léty, nepropadá hlubokým depresím, že je ten nejhorší na světě, dokonce si i myslí, že je lepší, než pár jedinců na této planetě. Ale není sobec.
Vidím člověka, který si dokázal posílit srdce. Dává si pozor na to, co cítí, na to, jaké pocity se v něm vyvolávají, dává si pozor na to, komu naplno své srdce svěřit do péče.
Vidím člověka, který dokázal najít svojí krásu. Uvnitř sebe.
Vidím člověka, který konečně má ze života radost. Protože nekouká dopředu ani dozadu, doleva ani doprava, kouká jen na to, co je teď a tady.
Vidím člověka, který má stále svoje dětské sny a plány. A dělá všechno pro to, aby jich dosáhl. Není nic krásnějšího než pocit, že každým dnem jste svému snu blíž a blíž.
Vidím člověka, který si uvědomuje, že i jen svými myšlenkami si tu cestu za snem může hodně zkomplikovat, ba dokonce i zavřít. Proto si na ně dává pozor.
Vidím člověka, který ví, že má své přátele, na které se může spolehnout. A na oplátku nabízí též důvěru a své srdce, je to člověk, který nedokáže podrazit.
Vidím člověka, který doufá, že i ostatní si splní svoje sny a přání, protože vidět i jiného člověka šťastného je pro něj štěstím.
Vidím člověka, který pochopil, že nic nemusí. Jediný, co musí, je umřít. A ani to nemusí. Všechno může. A když nejde o život, jde o ho*no.

Ano, je to asi jiný člověk, má svojí hlavu a svoje myšlenky, které většina lidí nechápe. Ale tenhle člověk ví, že na tom, co si o něm myslí druzí, nesejde. Nejdůležitější je to, co o sobě ví on sám.
A vzkazuje vám jen jedno:
(S)mějte se ! :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

Maya,20. 7. 2014 12:31

Boží :)